Kunst voor Hulp: Welkom bij het Steun Oekraïne Museum

Een unieke collectie, een nobel doel

Welkom bij het Steun Oekraïne Museum, waar elke artefact een verhaal vertelt van veerkracht, solidariteit en hoop te midden van uitdagingen. Onze collectie is niet alleen een viering van kunst en cultuur, maar ook een eerbetoon aan de moedige mensen die vechten voor een betere toekomst in Oekraïne.

Onze missie

Elk item in ons museum is doordrenkt met betekenis en draagt bij aan ons nobele doel: het verstrekken van humanitaire hulp aan degenen die het het meest nodig hebben in Oekraïne. Met elk kunstwerk dat wordt verkocht of geveild, kunnen we directe steun bieden aan gemeenschappen die getroffen zijn door conflict en ontbering. 

Ontdek onze Kunstwerken

Kom onze collectie persoonlijk ontdekken en draag bij aan ons nobele doel van het verstrekken van humanitaire hulp aan Oekraïne. De collectie is te zien tijdens de Tuindagen in Beervelde op 10, 11 en 12 mei.

“Voetbal aan het front”
– Vellingstuk #1 | Ingelegde decoratietegel

Gesigneerd door Oleksandr Zinchenko, aanvoerder van het Oekraiense voetbalelftal en spelend voor Arsenal (2024). Dit kunstwerk van 60 cm bij 44 cm is vervaardigd door Olha en Dimitri van Modriz uit Charkiv. Hun expertise wordt ingezet om echte gebeurtenissen om te zetten in kunstwerken, waarbij een deel van de opbrengst naar soldaten gaat. Dit fragment is daadwerkelijk gebeurd en haalde het nieuws. Bij een eventuele verkoop of veiling wordt de opbrengst volledig benut voor humanitaire hulp.

“MH-17”
Vellingstuk #2 | Ingelegde decoratietegel

Gesigneerd door Robert Serry en Pavlo Klimkin, dit kunstwerk van 60 cm bij 44 cm is vervaardigd door Olha en Dimitri van Modriz. Het herdenkt de tragedie van vlucht MH-17, waarbij 196 Nederlandse burgers, 4 Belgen en vele burgers van andere Nationaliteiten omkwamen. Voor de misdaad die heeft plaatsgevonden zijn Igor Girkin, Sergej Doebinski en Leonid Chartysjenko bij verstek veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Poetin wordt in het vonnis zelfs genoemd als degene die waarschijnlijk de opdracht heeft gegeven, of op zijn minst de goedkeuring, echter hij stond niet terecht. De nabestaanden hebben tot op de dag van vandaag de rampplek niet kunnen bezoeken. Bij een eventuele verkoop of veiling wordt de opbrengst volledig benut voor Oekraïense slachtoffers van deze afschuwelijke daad.

“Oekraïens Wapenschild”
Vellingstuk #3

Dit unieke wapenschild van 60 cm bij 34 cm en 5,2 kilogram is gemaakt van een russische S-300 raket na een inslag in Charkiv. Een prachtig kunstwerk met een bijzondere achtergrond, perfect voor aan de muur boven de open haard of in een kantoor.

“Schilderij met Oekraïense Symbolen”
Vellingstuk #4

Een prachtig werk van 60 cm bij 80 cm gemaakt door kunstenares Veronika Korol tijdens een charitatief evenement van Steun Oekraïne vzw. Het is later ondertekend door Generaal Zalushny, en zit vol met symboliek die Oekraïners zullen herkennen en waarderen.

“Oekraïense vrouw, half soldaat, half traditioneel”
Vellingstuk #5

Deze indrukwekkende aanwinst, geschonken door een hospitaal in Korosten, symboliseert de kracht en veerkracht van Oekraïense vrouwen. Het beeldt de rol uit van de vrouw als beschermer, supporter en zelfs strijder aan het front. Een intrigerend kunstwerk dat vragen oproept en discussies uitlokt.

Geïnteresseerd in een veilingstuk? Neem dan contact met ons op.

Openingstijden: 10, 11 en 12 mei, Tuindagen Beervelde, van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Toegang: Gratis indien u een ticket heeft van de Tuindagen.

Samen kunnen we een verschil maken en hoop brengen in Oekraïne.

Word een verschil-maker

Vragen?
Contacteer ons

Heeft u vragen, suggesties of wilt u meer weten over hoe u kunt helpen? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We kijken uit naar uw bericht!

Jekaterina Demidova

Voorzitter

Ad de Wit

Magazijn en Transport